Prisjakt

Kurt

Medlem sen 2012-02-10
253
Bidrag
147
Hjälpsamröster
Sony PlayStation 4 (PS4) Slim 500GB 2016
Full Star 1
4.4
(47)
1 799 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag har historiskt sett mest spelat på PC och Nintendos konsoler från N64 till Wii U. Tycker denna kombo har fungerat bra, då de flesta spel till PS/Xbox även har funnits till PC, medan Nintendo har haft fler exklusiva spel. Switch har jag dock aldrig blivit särskilt intresserad av. Däremot har jag länge varit sugen på att prova en PS4 för att spela exklusiva titlar som The Last of Us, Uncharted och Horizon. Passade på att köpa en för 2490kr vilket känns som ett hyfsat rimligt pris. När jag började titta på den låg den nere på 1990kr, men det var innan Maggans kemikalieskatt... Över 3000kr tycker jag dock inte den är värd. Konsolen är väldig smidig att använda och menyerna känns snabba. Netflix och SVT Play (dock via webbläsaren) funkar fint. Det ska också gå att starta upp den från viloläge via Spotify, tyvärr fick jag aldrig det att funka. Köpte en Chromecast audio istället. Den är också tyst, förutom vid installation av spel när skivläsaren låter som ett mindre jetplan. Tittar man på film via Blu-ray eller DVD kan man också höra skivläsaren vid tysta delar i filmen, vilket förstör stämningen lite. Än så länge ångrar jag inte att jag valde Slim framför Pro. Hade den senare gett 60fps i alla spel i 1080p hade det varit en no-brainer, men vad jag förstår är skillnaden ofta högst marginell. Dessutom kör den tydligen allting i 4K (med nedskalning) vilket verkar göra att fläkten låter mycket även vid lägre upplösningar. Min uppfattning är att 500GB räcker gott till de spel man spelar för tillfället. Man måste ju inte ha allting installerat samtidigt. För laddningstidernas skull hade det dock varit trevligt med en SSD istället för mekanisk disk. Handkontrollen lyckas jag inte riktigt bli kompis med. Förstår inte varför Sony envisas med att ha den vänstra spaken nedanför det digitala korset. Det är väl bara i typ Fightingspel som man använder det, eller? Gamecube-dosan och den lilla handkontrollen till original-Xbox förblir mina favoriter. Någon klagade på att sladden är kort/ful, det löser man genom att ladda över natten med mobilladdaren :)

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy (PS4)
Full Star 1
4.6
(15)
180 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Originalspelen är riktigt bra, ingen tvekan om det. Remaken tycker jag dock kunde gjorts bättre. Som många påpekar har man ändrat på fysikmotorn, och därigenom timingen vid hoppen. Detta gör remaken svårare än originalspelen (som ju redan var svåra), men på ett frustrerande sätt. Dessutom känns spelet väldigt segt med sina 30fps. Folk som är vana vid konsolspel kanske inte håller med, men jag spelar vanligtvis på PC. 60fps borde vara ett absolut minimum för en remake av ett så gammalt spel - speciellt när timingen är så viktig. Se t ex Uncharted Collection och The Last of Us som flyter på hur bra som helst med sina 60fps.

Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
Full Star 1
4.8
(75)
149 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Spelet är mycket bra. Riktigt bra blandning mellan strider, pussel och klättrande. Bra dialog och story. Snygga ansiktsanimationer och varierade miljöer. Smygandet känns dock lite krystat, det slutar ändå alltid med eldstrid för min del. Men visst, de försöker ju iallafall. Den enda som stör mig är att det känns som att kameran åker runt i sirap; nivån på input lag är inte acceptabel. Efter att ha spelat Uncharted 1-3 Collection i 60fps var övergången riktigt jobbig. Men även jämfört med t ex Horizon (som också körs i 30fps) känns Uncharted 4 riktigt segt. Hade man fått ordning på input lagget hade jag nog satt en 10:a istället.

The Last of Us - Remastered Edition (PS4)
Full Star 1
4.8
(89)
59 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Köpte bokstavligen ett PS4 bara för att kunna spela det här spelet, och jag ångrar det inte. Som en blandning mellan Resident Evil 4, Half-Life 2 och en riktigt bra TV-serie. Fantastisk story, trovärdiga karaktärer och fenomenalt röstskådespel. Första intrycket är ungefär "jaha?", men spelet växer verkligen med tiden. Första gången på säkert 10 år som jag knappt har kunnat lägga ifrån mig ett spel! Tyvärr är inte gameplay särskilt imponerande, både striderna och pusslen känns repetitiva. Och varför måste det vara så mycket strider mot människor, när det är betydligt roligare att spöa zombies? Dessutom är det väldigt linjärt, och faktiskt rätt svårt (vilket väl varken är bra eller dåligt). Trots sina brister är det ett väldigt starkt och gripande spel som alla bör spela igenom!

Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
Full Star 1
4.7
(25)
59 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

En blandning av Indiana Jones, Rambo, Tomb Raider, DaVinci-koden och TV-serien Archer. Lite mer action än vad jag hade förväntad mig, men man vänjer sig. De två senare delarna har åtminstone lite mer pussel och story än den första. Kontrollerna kan ibland vara frustrerande. Det är t ex inte alls ovanligt att man vet exakt hur man ska hoppa och tycker att man riktar spaken rätt, men Nate ändå sticker iväg rakt ner i avgrunden. Eftersom det är så mycket klättring i spelet hade kontrollerna behövt vara lite mer precisa. Grafiskt märks det att spelet har några år på nacken när det gäller allmän detaljnivå. Däremot är ljussättningen riktigt bra och spelet är stundtals väldigt vackert, även om grafiken är ojämn genom spelets olika delar. Många verkar tycka att den andra delen är spelseriens starkaste, och jag håller nog med. Tycker dock även att trean var bra, framför allt första halvan, även om slutet inte är lika bra som i tvåan. Humorn är vass (tänk Archer) men kanske lite grabb-sunkig. Karaktärerna känns hyfsat trovärdiga och röstskådespeleriet håller hög klass, även om ansiktsanimationerna är minst sagt stela. På det stora hela högst spelvärt! Stort plus för det rullar smidigt i 60fps!

Rise of the Tomb Raider (PC)
Full Star 1
4.5
(8)
71 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jovars. Välfungerande PC-version, fantastiskt vackert spel. Lite mer action än jag trodde, men underhållande, öppet och bra story. Mycket bättre än första delen i nya trilogin.

Tomb Raider (PC)
Full Star 1
4
(8)
31 kr
K
Kurt
253 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Helt okej, men inte mer. Lite för enkelt. Uppföljarna är dock mycket bättre!

Batteriexperten
Utmärkt
(500+)
K
Kurt
253 omdömen
UselRedigerades 5 år sedan

"Alltid fri frakt" står det, men när man kommer till kassan har de ändå lagt till en fraktavgift. Oseriöst!

Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
K
Kurt
253 omdömen
UtmärktRedigerades 5 år sedan

Jag har handlat från spelbutiken många gånger och det brukar funka bra. Ibland missar de dock att leverera spel i dit till releasedagen, är man noga med det bör man nog handla i en fysisk butik. Å andra sidan vet jag att man ibland kan få spel före releasedagen från spelbutiken, så det kan ju gå åt båda hållen. Plus för fri frakt och bonussystemet. Brukar också vara bra priser. Verkar dock som att bonuspoängen förfaller ganska snabbt. Man får också hålla lite koll på priserna, då det ofta finns flera versioner av samma spel (nytt, begagnat, andra språk etc.). Verkar inte som att prisjakts indexering alltid snappar upp det. Att det finns alternativ ser jag dock mest som något positivt, jag har handlat både nytt och begagnat och alltid varit nöjd.