Prisjakt

chris1a

Medlem sen 2010-08-03
25
Bidrag
40
Hjälpsamröster
Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear
Full Star 1
2.9
(62)
3 263 kr
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 3 år sedan

ANC som plockar bort trafiken samt den automatiska vind-reduceringen (går att sätta på i appen, drar lite mer batteri) är guld när man t.ex åker el-scooter. Vind-reduceringen på dessa är riktigt bra. Lyssnar mest på podcasts, vilket kan vara ganska jobbigt med mindre bra ANC buddar. Peta till vänster hörlur när du behöver höra trafik etc runt omkring dig. 8 timmar med ANC (lite mindre beroende vilka extra grejer du använder dig av som automatisk vind-reducering, DSEE, etc), är ju mer än godkänt då inga andra buds klarar 8 timmar med ANC. Laddfodralet är riktigt litet och smidigt och kan ladda upp lurarna ytterligare två gånger. Genomsläppsläget är klart godkänt om än inte riktigt lika bra som Bose QC Earbuds. Ingen har klagat på ljudet över telefon, men har ej testat i bullrig miljö. För detta höga pris så kunde Sony inkluderat extra öronploppar.

Bose QuietComfort Earbuds Wireless In-ear
Full Star 1
3.5
(22)
1 828 kr
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 3 år sedan

Köpte dessa enbart för brusreduceringen (ANC) som skulle vara riktigt bra. Och där blev jag inte besviken. Dessa earbuds trycker man inte in i hörselgången som med de flesta andra earbuds, de vilar mer på ingången och hålls på plats med vingarna. ANC på dessa gör ett nästan overkligt bra jobb över hela frekvensregistret. Likaså gör de ett riktigt bra jobb på att släppa in ljud ifrån mikrofonerna så att det ska låta så naturligt som möjligt när du vill höra ljud runtomkring dig. Har Sony WF-1000XM4, WH-1000XM3 samt Technics ANC buddar som referens. Bose buddarna är stora, men om någon av de tre topparna passar dig så märker man inte av dom (folk omkring dig gör nog det dock). Stort laddfodral likaså, så förstår inte hur folk tappar bort det (storlek på fodralet är något man behöver ta med i beräkningen då det inte är fick-vänligt). Enbart använt dom för podcasts och nån film, så kan inte säga något om musik än. Men låter bra so far. Har inte haft något problem att para dom med telefon, streaming box (nvidia shield), Google Hub, osv.

Technics EAH-AZ70WE Wireless In-ear
Full Star 1
4.2
(9)
1 978 kr
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 3 år sedan

Jag har sedan tidigare ett par Sony WH1000-XM3 lurar, men ville ha ett par in-ear lurar med noice canceling (ANC) som jag kunde använda som komplement till de större over-ear lurarna. Köpte först Huawei Freebuds 4i vilket inte uppfyllde mina behov på varken ANC eller ljudkvalitet. Köpte snabbt dessa för 990kr på någon kampanj hos Power. Är riktigt nöjd med ljudet på dessa, riktigt djup bas men samtidigt en fin ljudbild över hela frekvensområdet. Likaså nöjd med ANC som gör ett grymt jobb för att vara in-ear (primärt low-mid och lägre frekvenser). Det enda minus jag har är att när man växlar mellan ANC/Ambient/Off så är det en hyfsat högljudd dam i högra örat som meddelar dig om detta, samt även en pip signal.

Sony WH-XB900N Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.1
(32)
2 363 kr
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Ska börja med att säga att jag också har ett par WH-1000XM3 lurar. Givetvis var noise canceling (ANC) det första jag testade då XM3 gör ett fantastiskt jobb på den fronten. Och vart lite besviken då denna modell inte alls når upp till samma nivå som XM3. Så är ANC viktigt för dig så skulle jag styra dig mot XM3 / XM4. Det sagt så har dessa en lite mer öppen/luftig ljudbild, och som namnet antyder (Xtra Bass) så har dom inga problem att framhäva bas, från sub bas och uppåt, utan att dränka hela det övriga registret så länge du inte drar upp basen mycket i Sony appens EQ. Om jag t.ex skulle titta på en film och ANC inte är nödvändigt så hade jag valt dessa. Upplever dom också som aningen bekvämare än XM3, dom är lite lättare och klämmer lite mindre runt hörisarna. Köp för ett schysst (basfyllt) trådlöst ljud, ej för ANC.

Smartmi SmartFan 3
Full Star 1
4.3
(17)
1 961 kr
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Detta är den första fläkten jag har köpt som faktiskt är näst intill helt tyst. Både fläkten och oscillerandet. Aldrig mera knarriga och knakande pelarfläktar eller billiga golvfläktar som låter som flygplan. På högre styrkor så hör man ju den såklart, men även där är den väldigt tyst jämfört med andra golvfläktar. Fjärrkontrollen har två knappar där båda fyller två funktioner vardera. Använder du appen så har du betydligt mer kontroll, steglös fläktstyrka från 1-100, hur många grader den ska vrida sig/oscillera, med mera. Har ej fått den att fungera med Google assistenten, vet att andra har samma problem, förhoppningsvis något som Xiaomi och Google löser med tid. Ändrar denna recension om/när det händer. Edit: Ok har nu fått den att funka med Google. Man behöver länka till Smartmi Family i Google Home appen, inte Xiaomi Home, sedan logga in med ditt Xiaomi login där.

Samsung UE43RU6025
Full Star 1
3.3
(3)
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Jag använder fortfarande plasma tv men köpte denna Samsung till min far. Att man måste sitta precis spikrakt framför TVn för att bilden inte ska bli helt grådassig är absolut inte acceptabelt för mig. Innan jag köpte min nuvarande LG plasma, för flera år sedan nu, så provade jag en kantbelyst LCD TV från LG vilket hade precis samma problematik som denna TVn. Det kanske inte går att undkomma detta med LCD TVs, men det gör ju inte saken bättre. Om du kommer sitta precis rakt framför TVn, ej har familj som sitter lite här och där, så visst då funkar det väl att använda denna som en TV. Ett bottennapp enligt mig, som de flesta kantbelysta LCDs. Som ytterligare en referens så kan jag nämna att min fars gamla LCD TV använde lysrör som bakgrundsbelysning och har samma "fina" bild oavsett från vilken vinkel man glor på den.

Caliroots
c
chris1a
25 omdömen
UselRedigerades 5 år sedan

Men ta väck denna butiken. De fyller ju upp deals listorna på prisjakt med skor de egentligen inte säljer. Eller ännu bättre, låt användare sålla bort butiker helt från prisjakt efter eget behag?

Tile Mate (2018)
Full Star 1
3
(2)
c
chris1a
25 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Kräver att man betalar en kontinuerlig avgift (subscription) via appen för att kunna använda allt utom den mest grundläggande funktionen; att få Tilen att börja skrika (under förutsättning att du befinner dig inom räckvidd för blåtandsignalen att nå fram). Det kan inte bli annat än en nolla. Jag hade kanske gett två stjärnor om det stått på kartongen att prenumerationsavgift tillkommer. Eller vänta, då hade jag ej köpt den alls ju. I övrigt så är den ganska stor, tile loggan på enheten på bilderna ovanför är cirkus en 10 krona stor, vilket kan vara lite stort att sätta på en nyckelknippa där den ska slåss om att få plats, både i byxfickor och utanför.

Soundium
c
chris1a
25 omdömen
Utmärkt6 år sedan

Beställt ett par synthar samt nån kontroller vid olika tillfällen, har alltid kommit fram i tid, samt alltid varit väl paketerat. En av syntharna var defekt, Soundium var snabba i kontakt via email (proffsiga och vänliga förövrigt), pröjsade DHL från och till min dörr och löste det snabbt. Tummen upp för denna butik.

JBL GO Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.6
(35)
c
chris1a
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte den som toalett högtalare då mobilen med diverse appar för toa-musikproduktion brukar hoppa ur fickan av någon anledning, på just toan. Att där inte finns någon bas att prata på är inte så konstigt med tanke på storlek och konstruktion, men den saknar även mycket av de högre registren. Kvar är ett burkigt och otydligt ljud. Så tillbaka till iPhone högtalaren som toa-högtalare. JBL Go duger om man vill lyssna på lilla al-fadji högt som fan på stranden i hopp om att människor ger vika och flyttar sig till någon annan strand.